Anneke van Dobbenburgh

Als psychotherapeut ben ik oorspronkelijk opgeleid in de systeemtherapie en de (cognitieve) gedragstherapie. Enkele jaren geleden heb ik kennis gemaakt met EFT. Inmiddels heb ik meerdere EFT-opleidingen gedaan en pas ik de methode met enthousiasme toe in de begeleiding van stellen met relatieproblematiek. Het inzicht dat dieperliggende emoties en behoeftes van invloed zijn op het gedrag in de partnerrelatie helpt enorm om patronen in kaart te brengen en te veranderen. Ik vind het belangrijk, en EFT helpt daarbij, om met respect en zonder oordeel naar ieders bijdrage aan de interactie te kunnen kijken. Ook de handvatten die EFT biedt als het gaat om het herstellen van contact en verbinding ervaar ik als prachtige hulpmiddelen voor de stellen waarmee ik werk.

In de begeleiding van individuen komt EFT ook van pas, aangezien we ons voortdurend verhouden tot belangrijke anderen in onze omgeving (familie, vrienden, werk) en ook in die relaties kunnen we vastlopen in negatieve patronen.

Naast EFT therapie geef ik de Houd me Vast training.

Aan de rand van Amsterdam, in Badhoevedorp, werk ik met veel plezier in een eigen groepspraktijk, De BOSgroep (020 – 3582923). Samen met mijn collega’s vormen wij een ondernemend team in goede zorg.