Houd me Vast programma

Het 'Houd me Vast' programma, ontwikkeld door Sue Johnson, grondlegger van Emotionally Focused Therapy, is er voor paren die hun relatie willen verbeteren en verdiepen. De nadruk ligt op het onderzoeken, ervaren en delen van emoties. Het is geen therapie waarbij inhoudelijk wordt ingegaan op de relationele problemen van de deelnemende paren. Het preventie- en trainingsprogramma verschaft inzicht en laat ervaren waar het om gaat in emotionele verbondenheid, hoe deze bedreigd wordt, wat je kunt doen om dat te voorkomen, deze kunt herstellen en zelfs verdiepen.

Wij adviseren deelname aan deze training aan vrijwel alle paren: paren die zich aanmelden voor partnerrelatiebehandeling, die reeds in behandeling zijn alsmede aan paren die de behandeling gaan afsluiten. Door de intensiteit van het programma verkrijgt men veel sneller dan gebruikelijk inzicht in wat het voortbestaan van een relatie doet bedreigen. Daarnaast leert men veel sneller wat men kan doen om deze bedreiging aan te pakken en te wijzigen in juist een hechtere en stabielere emotionele verbondenheid met de partner. Wanneer vorderingen van een partnerelatiebehandeling langer dan gewenst op zich laten wachten of wanneer men de verworven veranderingen in de relatie nog steviger wenst te verankeren dan is deelname aan het 'Houd me Vast" programma - afgaande op inmiddels enkele honderden paren - een zeer effectief middel.

De kosten van deze training bedragen € 675,00 per echtpaar (locatiekosten, incl. cursusmateriaal, lunch, koffie en thee)

Hieronder vindt u een overzicht van de geplande trainingen: De training wordt in verschillende vormen gegeven. 

Januari/Februari: Donderdagavonden 24 januari en 31 januari van 17.30 tot 21.30 uur en zaterdag 9 februari van 9.30 tot 17.30 uur. Deze training wordt gegeven door Susanne Donders en Titia Bruinvels. Locatie: De BOSgroep, Badhoevedorp.

Speciale Houd me vast groepen:

 

Houd me vast voor stellen waarbij een van de partners met een bedreigende ziekte te maken heeft.

Trainers: Christine Brouwer en Kiki Nelissen
Toelichting: Beide partners kunnen enorm veel stress ervaren wanneer een van beiden  een ernstige, levensbedreigende of chronische ziekte blijkt te hebben. De veiligheid van de relatie zoals je die ooit bent aangegaan wordt beïnvloed door een slecht controleerbare factor; de  onvoorspelbare ziekte die zich binnen dringt in jullie bestaan.  Hoe houd je  in deze situatie een goede verbinding  met elkaar?

Het belangrijkste blijkt  te zijn dat beide partners zich geborgen en geliefd voelen. Hoe meer elke partner zich begrepen, aanvaard en geliefd voelt, hoe groter de kans is dat hij of zij dit kan beantwoorden met hart en ziel. In deze training krijgen jullie handvatten om de emotionele verbondenheid met je partner centraal te zetten en elkaar niet voortijdig te verliezen.

 

Planning: 2 maal per jaar: later dit voorjaar en het najaar:  graag aanmelden via  of Turn on JavaScript! / 020-3582923, zie voor meer informatie ook www.debosgroep.nl

 

Houd me vast voor jonge ouders waarbij de komst van de kinderen de verbondenheid onder druk zet.

Trainers: Susanne Donders en Marjoleine Streefkerk

Toelichting: Voor veel stellen betekent de komst van een baby en de gezinsvorming een hele grote verandering voor de relatie. Door vermoeidheid, onzekerheden en verschillen tussen de partners kan de liefde schade oplopen en voor verwijdering zorgen. Niet alleen is tijd en aandacht voor elkaar nodig, die in de nieuwe omstandigheden schaars is. Een echte  emotionele verbinding gaat om je geliefd en gewaardeerd voelen. Die ontstaat door voldoende betrokkenheid en geborgenheid. Niet alleen in de ouderrelatie maar juist in de relatie als geliefden.

In deze Houd me vast staan we stil bij de patronen die jullie verwijderen en werken we aan een veilig en liefdevol fundament van de partnerrelatie.

Planning: mei: graag aanmelden via  of Turn on JavaScript! / 020-3582923, zie voor meer informatie ook www.debosgroep.nl