Houd me Vast training

De volgende Houd me Vast training vindt plaats in mei en juni op 3 dagdelen:

Donderdagavond 28 mei van 17.30 tot 21.30 uur, zaterdag 6 juni de hele dag van 09.30 tot 17.30 uur en donderdagavond 11 juni van 17.30 tot 21.30 uur.

Deze training wordt gegeven door Susanne Donders, locatie De BOSgroep, Akerdijk 235 in Badhoevedorp.

Voor informatie:
mail ln.peorgsobed@ennasus of tel. 0203582923 / 0641192212.

Deze training bestaat uit twee bijeenkomsten waarin we steeds thema’s behandelen uit het programma 'Houd me vast', inclusief een lichte maaltijd.

Houd Me Vast is een succesvol programma voor het creëren van een hechte en veilige relatie tussen jou en je partner. Alles draait daarin om emoties.

Het Houd Me Vast-programma is bedacht door Sue Johnson, een Engels-Canadese relatietherapeute en grondlegster van Emotionally Focused Couples Therapy (EFT), een methode die uitgaat van de hechtingstheorie. Hechting is een levenslang proces waarin we de aangeboren behoefte hebben om verbonden te zijn met iemand die van ons houdt, die er voor ons is en bij wie we ons veilig voelen. Een veilige hechting is dus niet alleen voor kinderen van belang, maar ook voor volwassenen. De behoefte aan emotionele verbinding is net zo groot en belangrijk als de behoefte aan eten, drinken en slaap. EFT gaat uit van de wetenschap dat een veilige hechting van levensbelang is voor een gelukkig leven.

Stellen met relatieproblemen zien hun verbondenheid bedreigd of zijn hem kwijt. Er ontstaan destructieve patronen, waarbij bijvoorbeeld de een de ander achtervolgt met kritiek in een poging hem/haar te laten inzien dat er geen echt contact meer is. De ander krijgt daardoor het gevoel dat hij/zij faalt en niks goed kan doen en trekt zich terug, waarna de partner pogingen om tot de ander door te dringen nog heftiger en emotioneler hervat. In het programma Houd me vast leren partners hun patroon te doorzien, te doorbreken en weer een echte emotionele verbinding te maken met elkaar.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens de bijeenkomsten is er een plenaire inleiding met video waarin het nieuwe onderwerp wordt besproken. Vervolgens gaat ieder stel apart met elkaar hierover in gesprek met behulp van de geboden oefening. Ook krijgen deelnemers huiswerk mee. Er zijn geen groepsopdrachten tijdens de bijeenkomsten en weinig groepsdiscussies. Het is vooral de bedoeling dat partners samen aan de slag gaan!

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • Jullie patroon herkennen
 • Pijnplekken ontdekken
 • Terugkijken op een crisis
 • Het Houd me vast-gesprek: vragen wat je nodig hebt van je partner
 • Kwetsuren vergeven
 • De band versterken via seks en aanraking
 • Jullie liefde levend houden

Je leert:

 • Het geheim kennen van een stabiele gelukkige relatie (hechting)
 • Begrijpen waar en wanneer het vaak mis gaat
 • Jezelf te uiten, te zeggen wat je beleeft en nodig hebt
 • Gevoelig te zijn voor de signalen en behoeften van de ander
 • Meer op je gemak te zijn bij elkaar
 • De harmonie te verbeteren en relatiespanningen te verminderen
 • Meer plezier en intimiteit te hebben

Het doel van de cursus is dat (eenzame) partners in een pijnlijke relatie weer stapsgewijs naar elkaar toegroeien. Dat de vraag: “Ben je er voor mij als ik je nodig heb?” uiteindelijk met een volmondig JA beantwoord zal worden.

Voor wie

Voor alle stellen die hun relatie willen verbeteren. Tevens leent dit programma zich uitstekend als introductie voor cliënten die partnerrelatietherapie overwegen en is het programma ook in te passen in de therapie.

Wanneer

Donderdagavond 28 mei van 17.30 tot 21.30 uur, zaterdag 6 juni de hele dag van 09.30 tot 17.30 uur en donderdagavond 11 juni van 17.30 tot 21.30 uur.

Waar

De training vindt plaats in Badhoevedorp, op de Akerdijk 235, de locatie van De BOSgroep.

Kosten

Deelname aan de training kost €675,00 per echtpaar, dat is inclusief cursusmateriaal, lichte maaltijd, koffie/thee en koekjes. Wij zien uit naar uw komst en hopen u "verbindende'' dagen te bieden.

Meer informatie en aanmelden:

ln.peorgsobed@ennasus
020-3582923 / 0641192212

Zie ook: www.debosgroep.nl 

Publicatie: