Susanne Donders

Ik ben sinds een aantal jaren gevorderd EFT relatie-en gezinstherapeut. Daarvoor werkte ik lange tijd ook heel gedreven met stellen vanuit een meer gedragsmatige aanpak, maar EFT raakt dieper en maakt daarmee voor mij het verschil. Het lukt mij nu beter om veel directer en intiemer de eenzaamheid en afwijzing die een stel in de greep houdt te bespreken. En het over behoeften te hebben die eigenlijk iedereen heeft: nodig zijn en geliefd en gewaardeerd te worden door die belangrijke ander met wie je samenleeft. Werken aan herstel en verdieping van de emotionele verbinding tussen partners levert veel bevrediging op, niet alleen voor mijn cliënten.

Naast EFT therapie geef ik de Houd me vast training.

Ik werk tevens als individueel psychotherapeut en biedt familycoaching aan. Met collega Gerda Brouwer schreef ik voor jonge ouders het boek: "Een baby erbij en samen gelukkig blijven" en met Carlijne Vos eerder: "Gescheiden, met je ex toch samen goede ouders".

Aan de rand van Amsterdam, in Badhoevedorp, werk ik met veel plezier in een eigen groepspraktijk, De BOSgroep. Samen met mijn collega’s vormen wij een ondernemend team in goede zorg.